Udvalget af Tv-pakker i Danmark er stort i 2022, og her er noget for enhver smag. Samtidig varierer priserne en hel del fra den ene udbyder til den anden. Så hvad skal du vælge? Du må sammenligne de forskellige tilbud for at vælge den løsning, der passer bedst til dine ønsker og til din pengepung.

Først og fremmest er der den vigtige detalje, at de fleste Tv-pakker kombineres med et abonnement på streamingtjenester. Ordforrådet på dette område er engelsk, så det kaldes for flow-tv, at se almindeligt, gammeldags fjernsyn, hvor du indretter dig efter programfladen på den kanal, du nu vil se.

Hvis du gerne vil have mere fleksibelt TV, kan du abonnere på on-demand-tv, hvor du vælger fra kanalens udbud, så du kan se programmerne, når du har tid og lyst. Den optimale frihed får du ved streaming, så du kan se TV i større udvalg, og du kan se TV på flere enheder, altså foruden på dit TV også på din computer, mobiltelefon og tablet. De forskellige Tv-pakker tilbyder kombinationer af flow, on-demand, og streaming.

YouSee Bland selv

YouSee er den største danske leverandør af Tv-pakker, og de har deres eget system, hvor du får stor valgfrihed. Systemet hos YouSee hedder ‘Bland selv’ og går ud på, at du får et vist antal point med et abonnement, og så sammensætter du selv din Tv-pakke ved at bruge de point, dit abonnement indeholder.

YouSee tilbyder p.t. fire typer Tv-pakker:

De tre varianter af ‘Bland selv’ indeholder alle Grundpakken. Grundpakken indeholder et bredt udvalg af Tv-kanaler plus en del streamingtjenester. Med Bland selv-point kan du vælge yderligere Tv-kanaler og streamingtjenester efter eget ønske. Vær opmærksom på, at der er 6 måneders binding på abonnement hos YouSee, og at der er oprettelsesgebyr samt forsendelsesgebyr, p.t. i alt 698 kr. Dog er der p.t. tilbud på Bland selv 10, så du sparer gebyr for oprettelse og forsendelse.

Når du sammenligner udbydere af Tv-pakker, bør du tjekke vilkår som bindingsperiode, gebyrer for oprettelse og så videre. Altså ikke udelukkende gå efter Tv-pakkens indhold og den faste abonnementspris. En anden ting er, at det ikke er alle udbydere af Tv-pakker, der leverer til alle husstande i Danmark.

Stofa

Det gælder for eksempel Stofa. Hos Stofa afhænger et abonnement på en Tv-pakke af, om du har adgang til enten kabel-tv eller fibernettet, og du skal helst have fibernet hos Stofa. Men opfylder du disse krav, tilbyder Stofa Tv-pakker med kombination af Tv-kanaler og streaming i bredt udbud.

Stofa uden gebyrer

Fordelen ved Stofa er blandt andet, at de ikke kræver gebyr hverken for oprettelse eller forsendelse. Stofa har heller ingen bindingsperiode. Du kan opsige dit abonnement med en måneds varsel. Desuden inkluderer et abonnement hos Stofa web-Tv, så du kan se Tv på dine enheder hvor som helst, du opholder dig. Det billigste abonnement hos Stofa koster p.t. 274 kr. pr. måned, med 24 Tv-kanaler, adskillige streamingtjenester, apps, on-demand, web-Tv.